Aanslagen in Brussel laten een zware indruk na

Exact één maand geleden vonden de aanslagen plaats op de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro. Tot op de dag van vandaag laat deze gebeurtenis bij velen onder ons nog steeds een zware indruk na. Vandaag werd eveneens duidelijk wie het laatste ongeïdentificeerde slachtoffer is.

Heel wat families leefden hierdoor lang in onzekerheid. Zaterdag zullen slachtoffers en nabestaanden van de slachtoffers het metrostation Maalbeek kunnen bezoeken. Dit is een bijzondere gelegenheid voor de verwerking van de schokkende en traumatische gebeurtenis. Er wordt eveneens werk gemaakt van een monument om de slachtoffers te herdenken.  Pas maandag zal het metrostation opnieuw toegankelijk zijn voor het ruimere publiek.

Emma Wijnants

 

 

Emma Wijnants, Voorzitter Vrouw en Maatschappij Brecht, schreef hieromtrent een aantal mooie woorden:

 

 


Een oorlog is heilloos

Een oorlog is heilloos

Niet opgewassen zijn tegen de waanzin van geweld is dat ook
Laat alle schijnvertoningen en alle zweem van schijnheiligheid varen

Leef echt mee
Met de de zielen die onschuldig de dood werden ingejaagd

Zeg een gebed met je hart dat je je naaste echt liefhebt en dat je vergeving vraagt
Zorg dat je vergeving kan schenken dan zal een wonder geschieden:

De liefde doet haat wegsmelten in het niets
Dan zal er vrede zijn

– Emma Wijnants