Zwerfvuilactie JONGCD&V

Op zondag 22 mei trok JONGCD&V Brecht er op uit om actie te ondernemen tegen het zwerfvuil in hun gemeente. Een wandeling tussen sas 3 en sas 5 langs de vaart leverde al snel een volle vuilzak op.

“Ondanks het slechte weer kwamen we toch veel wandelaars en fietsers tegen.’ Vertelt jongeren voorzitter Nathalie Verbiest. ‘De positieve woorden die we kregen tijdens onze actie van de burgers van Sint-Job en omstreken, stimuleerden ons om ook in de toekomst verder in te zetten tegen zwerfvuil.”

Langs de vaart staan er hier en daar banken, waar men eens kan stoppen om uit te rusten, te eten of te drinken.  Hier wordt ondanks de vuilbakken die er aanwezig zijn, toch veel afval achtergelaten.

“Deze zomer verjaart de vaart. Er zullen allerlei activiteiten georganiseerd worden. Dit zal veel mensen aantrekken om dit mooi stukje natuur rond de vaart te ontdekken.  Dit was voor ons een aanleiding om onze zwerfvuilactie deze keer aan de vaart te doen.” zegt voorzitter CD&V Brecht, Lode Haest.

Dimitry Helmhout: “Naast verpakkingsmateriaal, blikjes en plastic flesjes vonden we heel wat sigarettenpeuken en -verpakkingen.  Onze boodschap is duidelijk: ‘Houd je afval bij tot thuis, dat bespaart anderen een grote kuis!’”

JONGCD&V doet een warme oproep aan alle pasanten om deze mooie plekjes proper te houden. Zelf zal Jong CD&V Brecht verdere ideeën uitwerken om het zwerfvuil tegen te gaan.