Joke Schauvliege houdt milieuvergunning voor verwerking van bouw- en sloopafval tegen

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft het bedrijf Revabo geen milieuvergunning verleend om hun bouw- en sloopafvalverwerking uit te breiden. Het bedrijf kan wel haar zandontginning op een gebied van 6,7 hectare blijven uitoefenen. De reden van het weigeren van de vergunning is het veiligstellen van het gebied, dat een nabestemming “agrarisch gebied” heeft. De bouw- en sloopafvalverwerking heeft immers geen agrarisch karakter. Dit besluit komt de inwoners van Overbroek (Brecht) en de Vijvers zeker en vast ten goede.

We moeten overlast voor omwonenden vermijden

Tijdens de gemeenteraadszitting in Brasschaat liet waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) weten vooralsnog geen maatregelen tegen Hens te zullen nemen. Dit tegen de wil in van een aantal omwonenden die het hierbij niet zullen laten. Volgens die omwonenden zou de aan- en afvoer van puin en andere bouwproducten voor ernstige overlast zorgen op de Sint-Jobsesteenweg.

CD&V Brecht steunt beslissing van minister Schauvliege

CD&V Brecht steunt minister Schauvliege in haar beslissing omtrent de milieuvergunning. Onze regio kent heel wat open ruimte dankzij agrarische activiteiten. De nabestemming landbouw moet om die reden dan ook gerespecteerd worden. Bovendien moet vermeden worden dat omwonenden met overlast geconfronteerd worden die oorspronkelijk niet voorzien werd.