Wat met winkeliers en bedrijven die al een contract hebben met een privé ophaaldienst?

- wonen op hetzelfde adres van hun zaak
- contract aantonen met een privé-ophaaldienst
Ik ben dan ook verheugd dat onze coalitie beleid op maat voert van onze inwoners, zoals reeds aangekondigd in april. Ook in Stabroek en Schilde werd dergelijke regeling uitgewerkt. Voor meer informatie kan u terecht bij de gemeente.
Sociale correcties: extra steun voor wie het kan gebruiken
Jos Matheeussen, Schepen van o.a. bevolking en gezondheid: “In april van dit jaar werd door het College beslist om de sociale correcties niet mee te nemen in de diftarrekening, maar wel om deze sociale correcties toe te passen via een apart flankerend beleid. Dit maakt het mogelijk om een beleid op maat te voeren van bepaalde kwetsbare doelgroepen. Zo zullen bepaalde flankerende maatregelen via het OCMW verlopen omwille van privacy redenen.”
Wat als je een evenement organiseert, waar blijf je met al het afval?
Vroeger kon je al je restafval in een grijze zak kwijt. Had je een groot evenement? Dan moest je gewoon erg veel grijze zakken buitenzetten. Niet altijd even handig en ook voor het straatbeeld geen goede zaak. Maar waar moet je nu naartoe met je afval? Bij de dienst “duurzaamheid en milieu” in Brecht kan je evenementencontainers aanvragen (zowel kleine als 1100L (grote) containers). Deze worden dan gewoon geledigd op de normale ophaaldag door Igean.
Container een keer niet groot genoeg? De oplossing!
Misschien heb je wel een groot feest gegeven, verbouwingen gedaan… wat dan ook. Het kan gebeuren dat je DifTar container niet groot genoeg is voor al je vuilzakken. Lastig, maar dit kan je eenvoudig oplossen: zet je overige vuilzakken (max. 4) naast je container. Deze worden dan mee opgehaald, ook gewogen en aangerekend. Dit kan je tot 3x per jaar doen en moet je wel 2 dagen op voorhand aan Igean melden (gratis, via het nummer: 0800 146 46). Best handig!