Jeugdhuis “Den Dijk” (Sint-lenaarts) weer open na 9 maanden.

Jeugdhuis Sint-lenaarts heropening Den Dijk
Het is ondertussen al meer dan 9 maanden geleden dat er een brand plaatsvond in jeugdhuis Den Dijk (Sint-lenaarts). Het toen 3 jaar oude (of beter: gloednieuwe) jeugdhuis werd onbruikbaar. Afgelopen weekend (20-22 oktober 2017) was het dan eindelijk zo ver: de feestelijke heropening!
Maanden hebben de jongeren van Den Dijk zelf hard gewerkt om alles weer in orde te krijgen, dit in nauwe samenwerking me de gemeente (technische dienst). Toog, tapinstallatie, verlichting en elektricititeit werden vernieuwd. Zelfs de muren werden onder handen genomen voor een beter akoestiek.
CD&V Brecht is erg tevreden met de heropening. Al jaren zet de partij in op een sterk jongerenbeleid, waar jeugdhuizen een grote rol bij spelen. Onze schepen voor jeugd Daan De Veuster was dan ook erg opgetogen met de heropening:  “Alles bij elkaar kostte de werkzaamheden zo’n 50.000 euro, waarvan een groot deel door de verzekering werd gedekt. De jongeren staan te popelen om er opnieuw aan te beginnen. Ze ­kunnen nu hun werking weer ­beginnen uitbouwen”.
Als dit jaar jeugdhuis Bastion opent in Brecht centrum heeft elke deelgemeente haar eigen jeugdhuis. Zo kunnen jongeren van de hele gemeente ergens terecht om elkaar te ontmoeten en te ontspannen.