2 jonge CD&V kandidaten kondigen kandidatuur aan op bijzondere locatie.

Frans Van Looveren en Roeland Ruelens

Frans Van Looveren en Roeland Ruelens zullen op 14 oktober kandidaat zijn voor CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen. Om dat aan te kondigen kropen ze op het dak van de bibliotheek/muziekschool in Sint-Job-In-‘t-Goor en gingen ze live op Facebook!

Het filmpje kan je hier bekijken:

Wie is Frans Van Looveren?

Frans was 4 jaar voorzitter van de jeugdraad van Brecht. Voorafgaand is hij 6 jaar hoofdleiding geweest bij KLJ Brecht. Een vereniging waar hij nu nog steeds lid van is.

Frans is dus een 27-jarige jongeman uit Brecht, uit een gezin met 4 kinderen. Hij werkt als werkvoorbereider bij Rudy Meyvis, een schrijnwerkerij in St-Lenaarts, en is geboren en getogen in Brecht. Ondertussen is hij aan het verbouwen aan de woning die hij vorig jaar nog in onze gemeente heeft gekocht.

Het is geen geheim dat Frans zich extra inzet voor mensen met een beperking of voor zij die zorg nodig hebben. Waarschijnlijk heeft z’n oudste zus, die een zware mentale beperking heeft de interesse en aandacht hierop gevestigd. Zo gaat Frans volop voor “Buitengewoon gewoon”. Een dag vol plezier voor kinderen en jongeren met een beperking.

Maar daar stopt het niet bij, Frans nam het initiatief voor de opstart van Akabe Rafiki. Een eerste scoutsgroep in Sint-Job voor kinderen en jongeren met (en zonder) een beperking. Zoiets uit de grond stampen, da’s erg knap en vraagt toch een portie moed. Frans zit eveneens nog in Groene Kring Brecht en houd zich als extra hobby bezig met het organiseren van Pasenmarkt. Een evenement waarop jullie zeker niet mogen ontbreken.

Wie is Roeland Ruelens?

Roeland is 22 jaar, student communicatiewetenschappen aan Universiteit Antwerpen en geboren en getogen in Sint-Job. Hij komt uit een gezin met 4 kinderen en 3 oudere zussen. Het ondernemen kreeg hij van jong mee. Samen met z’n moeder is hij zaakvoerder van Speelgoedwinkel Kiki (Sint-Antonius).

Roeland heeft het moeilijk met stilzitten en is in één (of eigenlijk twee) woorden samen te vatten als: ongelofelijk enthousiast!

Dat zie je in vanalles waar hij graag aan meewerkt. Sinds 4 jaar is hij leider bij Chiro Sint-Job en de laatste 3 jaar ook groepsleider. Van daaruit gaat hij vollenbak voor het (meer dan) wekelijkse plezier van een hoop kinderen en jongeren. Maar ook voor de rest van de gemeente. Denk maar aan bv. I Love Sint-Job en I Love Retro waar hij samen met anderen de drijvende kracht achter is.

Of wie herinnert zich de vlottenrace op de vaart nog waar Frans en Roeland aan hebben meegewerkt (en zullen meewerken). Als lid van de jeugdraad werkt hij al verscheidene jaren mee aan wat mee leven in onze gemeente!

Roeland loop je vast en zeker wel eens tegen het lijf op een tof feestje, in een jeugdhuis of op Café. Met een goede Westmalle Tripel kan je hem zeker plezieren.

Het verhaal van CD&V voor Frans en Roeland: De Weg Vooruit!

We vinden het belangrijk dat er veel te beleven is in onze gemeente. Dit kunnen we stimuleren door het gemakkelijker te maken voor verenigingen en vrijwilligers om activiteiten te organiseren. Laten we zo hopen dat er meer initiatieven naar voor kunnen komen zoals Sint-Job Zomert, Parkhappening of de Processie in St-Lenaarts.

Ook hechten we veel belang aan participatie. Mensen moeten hun mening kunnen geven en wanneer hier vervolgens rekening mee wordt gehouden kom je tot meer gedragen beslissingen in onze gemeente.

Er zijn veel manieren om mee te werken aan een mooiere gemeente waarbij iedereen mee is. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we de weg vooruit willen kiezen hebben we daarom besloten mee te schrijven aan het verhaal van CD&V Brecht voor de toekomst. We geven input uit eigen ervaringen en houden rekening met die van anderen. 

Nog meer ontdekken over de plannen van CD&V voor de toekomst? Kijk dan hier even.

Na al goed na te denken over welke weg vooruit we net willen bewandelen, willen we die weg ook graag mee waarmaken. Daarom zullen Frans en ik op 14 oktober 2018 kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen voor CD&V.

Onze gemeente is er 1 op trots op te zijn, maar er is altijd een weg vooruit.