Een vrijwilligers databank

Mantelzorgpremie Brecht

Mensen buiten krijgen en zorgen dat ze trots zijn op onze gemeente zorgt ervoor dat mensen gelukkig zijn, elkaar kennen en een breder netwerk ontwikkelen. CD&V Brecht trekt voluit de kaart van verbinding tussen mensen. Vrijwilligers zijn een belangrijke doelgroep. Zij vormen de hoeksteen van een bruisende samenleving in Brecht.

Eén van de projecten die we uitrollen is de ontwikkeling van een vrijwilligersdatabank. Een vrijwilligersdatabank geeft weer waar er een tekort is. Aan de hand van beschrijving en waardeschaal kunnen mensen bekijken of ze zichzelf hierin kunnen vinden en zich hiervoor willen engageren. Op deze manier spelen we in op het tijdsbestek van mensen. Zowel langdurige als korte vrijwilligersengagementen krijgen hier een plekje. Zo creëren we transparantie en kan iemand zijn steentje bijdragen als ze willen.