De Merel moet er zijn voor iedereen. We werken er aan.

Boomgaard De Merel Frans Van Looveren

De aftrap is gegeven. Ondertussen is de fruitboomgaard aangeplant t.h.v. de Schotensteenweg en is het enkel maar wachten op de aanleg van de houtkanten errond. Als kers op de taart zullen schapen de begrazing doen op het domein. Het gaat een parel van een uitzicht worden.De Merel Brecht

Frans Van Looveren: “De gemeenteraad heeft een domeinconcessie toegekend voor het optrekken van een indoor tenniscomplex. Het finaliseren van het bestaande cyclocrossparcour is een vanzelfsprekende volgende stap. En nu het bestuur warm staat is het de moment om verder te zetten. Uit een interne projectvergadering blijkt dat de ideeën nog niet op zijn. Elk beleidsdomein bruist nog van de ideeën om te realiseren op De Merel. Kleinere projecten die we als gemeente perfect zelf kunnen uitvoeren en die geen grote impact hebben op de gemeentelijke begroting. Kleinere projecten op maat van Brechtenaren die samen groots zijn in beleving.

Wat denk je van een openluchtspeeltuin om je kinderen in te laten vertoeven terwijl je als ouder je picknick opeet of iets drinkt op een terras? Of een speelbos waarin de verenigingen kampen kunnen bouwen of een spelletje Stratego kunnen spelen? Ook een blotevoetenpad en een plaats waar je met je viervoeter een balletje kan gooien is wel fijn. Een plaats waar je met je viervoeter een balletje kan gooien is wellicht ook wel wenselijk. Je hoort het, een hoop suggesties. En dat zijn het ook. We willen immers een participatietraject opzetten zodat iedere burger onze ideeën kan beoordelen alsook nieuwe ideeën kan aanleveren.” CD&V, dat is participatie.