Weinig evenementen, maar uitleendienst zit niet stil en ondersteunt jeugdbewegingen.

Uitleendienst Brecht Roeland Daan
De gemeentelijke uitleendienst voorziet normaal verenigingen van materialen om evenementen te organiseren. Denk maar aan een podium, tentjes, dranghekken… Deze zomer ziet er voor de uitleendienst helemaal anders uit, uiteraard wegens de coronacrisis. 
Schepen Daan De Veuster, bevoegd voor ondersteuning van evenementen: “Door de coronacrisis vallen bijna alle evenementen weg, op enkele interne evenementen na. Hierdoor komt er capaciteit vrij op de uitleendienst. We blijven niet stilzitten en ondersteunen daarom jeugdverenigingen die op kamp gaan met materiaal zoals tentjes of dranghekken. Zij kunnen dit gebruiken om hun kampen op een corona-veilige manier te organiseren.”
Roeland Ruelens, gemeenteraadslid en voormalig groepsleider bij de Chiro: “Zodra bekend werd dat de kampen konden doorgaan had ik meteen door dat de veilige organisatie van zo’n kamp een enorme uitdaging zou zijn. We hebben veel jeugdverenigingen in Brecht met veel leden. Bijvoorbeeld bij Chiro Sint-Job zouden er zo’n 300 mensen in totaal mee op kamp gaan, met al die verschillende bubbels is dat niet eenvoudig. Met de dranghekken van de gemeente kan de afstand tussen de bubbels makkelijker gerespecteerd worden. Ik wil nog benadrukken dat de inspanningen die de leiding en ondersteuning leveren om honderden kinderen een geweldig kamp te bezorgen zeer bewonderenswaardig zijn.”
We willen ook de parkhappening van Brecht bedanken. Zij stellen hun grote toiletwagen ter beschikking aan de jeugdverenigingen die op kamp gaan.