Voor een veilige en goed zichtbare omgeving

Daan De Veuster

Voor het huis-aan-huis boekje van CD&V Brecht van februari schreef onze schepen van Openbare werken en Groenvoorziening  Daan De Veuster een stukje over een veilige en goed verlichte omgeving. Het volledige boekje kan je hier lezen.

Het gemeentebestuur nam initiatief om de veiligheid in verschillende schoolomgevingen te verbeteren.
Zo is er naast de gemeentelijke basisschool De Schakel een nieuwe veilige Park & Ride in gebruik genomen, met een aparte toegangs-weg voor de zwakke weggebruikers. Ook zijn er een aantal schoolstraten op komst, waar de fietsers voorrang krijgen op de auto’s. Enkele straten zoals de Edith Cavelllaan en Alfons de Clerckstraat worden in het voorjaar 2021 uitgerust met rode asfalt om het verschil helemaal duidelijk te maken.
Binnenkort worden de zebrapaden in de diverse schoolomgevingen voorzien van ingebouwde led-verlichting om de zichtbaarheid te verbeteren.
Om de algemene zichtbaarheid te verhogen en een CO2-reductie te realiseren blijft het gemeentebestuur investeren in LED-straatverlichting. In de nabije toekomst zal zo meer dan 50% van de Brechtse straatverlichting uit LED bestaan.
De afgelopen eindejaarsperiode beleefden we anders dan anders. Om die toch een beetje op te vrolijken, voorzag het gemeentebestuur eveneens in bijkomende LED – feestverlichting. Heel wat inwoners van onze gemeente deden hetzelfde. Dank u wel daarvoor!