Gert Paulussen

 • Gert PaulussenGert Paulussen
 • 51 jaar
 • Stafmedewerker in een sociale organisatie
 • Sint-Job-in-‘t-Goor
 • Mede-oprichter van kwb sint-job en Jobtuin (samentuin)
 • Drijvende kracht achter netwerkjes van verenigingen in Sint-Job: het Festival Familial van Sint-Job-Zomert en het armoedeplatform met haar jaarlijkse benefietconcert.
 • Ex-voorzitter van de ouderraad Maria Middelares (ook de jongste heeft de school verlaten…)
 • Medeverantwoordelijke lokaalbeheer Chiro Sint-Job

Samen met mijn vrouw Nele  (47, onderwijzeres) en onze drie studerende kinderen Jef (20), Fien (18) en Marie (13) maken we van Veenlaan 16 een vrolijk duivenkot dat soms volledig leeg is maar even onverwacht vol met logés. Gezellig gewoon.

Zoals zovelen in Brecht  zijn we hier niet  geboren en getogen. We kwamen een tiental jaren geleden aanwaaien voor groen, rust en kleinschaligheid. Met een beetje moeite raakten  we binnen de kortste keren  ingeburgerd. Omdat onze gemeente zo rijk is aan inwoners die goesting hebben om er iets leuks van te maken. De dingen die ik zelf mee op poten gezet heb, kwamen er maar omdat vele dorpsgenoten willen meedoen. Nog een idee? Laat maar komen!  Trots op Sint-Job-in-‘t-Goor, trots op Brecht!

Iedereen vooruit in een #BuitengewoonBrecht!

Gemeenteraadsverkiezingen betekent voor mij bouwen aan een gemeente die zorgt dat iedereen vooruit kan. Of het nu gaat over mensen met een kleine portemonnee, een ondernemer met vragen over de opstart, een vereniging die moeilijk aan materialen geraakt, een buur die getergd wordt door sluipverkeer en files maar zelf met drie auto’s door het dorp rijdt of een ongeruste mama/papa die haar kind maar niet alleen naar school durft laten fietsen door die vele auto’s:  we moeten steeds zoeken naar oplossingen waar iedereen beter van wordt. Geen luchtbruggen of utopische tunnels bouwen, maar samen realistisch werken aan beter.

Hier wil ik concreet werk van maken…

#Zorgzaam Brecht

 • Iedereen vooruit in ’t verkeer:Realistisch werken aan leefbare hoofdstraten met een regelmatige snelbus vanuit Sint-Job naar station Noorderkempen, veel meer fietsen voor werk, winkel en school, een effectieve vrachtwagensluis, slimme verkeerslichten, autodelen én toch even een studie door experten. Geen extra bruggen, extra wegen, stations en tunnels die alleen maar meer bovenlokaal verkeer aantrekken. Tenslotte: samen met inwoners sluipverkeer effectief aanpakken.
 • Iedereen vooruit met ontspanning in De Merel: gratis buitenspeeltuin, veel groen, een hapje en een drankje, huisvesting voor sportclubs en misschien wel een jeugdbeweging.  Goed voor jong, sportief en oud.
 • Iedereen stapjes vooruit in club en sociaal leven. We maken een concreet actieplan dat eenzaamheid en armoede wegwerkt, samen met dienstencentrum en verenigingen. Betaalbaar wonen blijft een prioriteit, zodat onze kinderen in eigen gemeente kunnen blijven wonen.
 • Iedereen vooruit op je oude dag: we kijken uit naar een nieuw betaalbaar woonzorgcentrum in Brecht. Eentje waarbij de zorg voor de mens centraal staat en niet het winst maken op die zorg. Een mens verdient dat na al die jaren. Ben je nog niet toe aan een woonzorgcentrum, dan verdien je een goede ondersteuning vanuit de gemeente. Ik ijver voor zo lang mogelijk thuis wonen en onderstreep dit met een mantelzorgpremie.
 • Iedereen vooruit als jonge spruit: meer kinderopvang en een middelbare school in eigen gemeente geeft jonge gezinnen ademruimte.
 • Iedereen vooruit met onze spullen: delen – geven -ruilen. Stilaan geraakt het idee ingeburgerd in de verschillende deelgemeenten. Ons bestuur moet dit verder aanmoedigen en versterken. We schakelen een versnelling hoger, zodat deelauto’s ook normaal worden.

 

#Bruisend Brecht

 • Iedereen vooruit in een nieuw Goorhof. Een nieuwbouw dringt zich op. Verenigingen, dienstencentrum, feestzaal en café moeten er beter van worden. Fietsers en voetgangers kunnen er veilig naar toe. Samen met gebruikers uitzoeken hoe dit moet wordt een prettige uitdaging.
 • Iedereen vooruit in een gezellig dorp: Sint-Job-in-‘t-Goor mag wat groener in onze straten en op onze pleinen. De inplanting van mogelijke appartementen op de hoofdassen mag wat creatiever, er mag gerust wat detailhandel bij.
 • Iedereen vooruit met zijn vereniging: vrijwilligers verwennen, uitleendienst versoepelen, verenigingen ondersteunen met vorming, communicatie en dienstverlening. Vooral sportverenigingen zijn gebaat met meer infrastructuur. Daartoe moet de gemeente samenwerking met scholen realiseren én op De Merel een omnisporthal bouwen. Verenigingen verdienen alle steun!

Ik ben klaar om daadwerkelijk een rol op te nemen in het Brechts bestuur.  Samen met onze andere kandidaten ga ik voor een zorgzaam, bruisend en ondernemend Brecht.

 

Contact: Gert Paulussen – 0475 65 28 41  – gert.paulussen@skynet.be

Of volg mij gerust op Facebook.

Buitengewoon Brecht met Gert Paulussen

Gert Paulussen kiesladder