Publicaties

WIJ-blad februari 2021

“Warm Brecht”

Het afgelopen jaar, en in het bijzonder tijdens de eindejaarsperiode, misten/missen we allemaal de warmte van menselijk contact. We mogen onszelf hierin niet verliezen en we moeten proberen om iedereen mee door deze moeilijke periode te krijgen.

 

Lees meer hierover via deze link.

 

CD&V Brecht boekje augustusWIJ-blad augustus 2020

“Samen zorgen voor elkaar”

2020 is een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Met CD&V Brecht zitten we niet stil, we pakken de crisis aan met aandacht voor elke inwoner. Maar we werken ook verder aan onze andere projecten.

 

Lees meer hierover via deze link.

 

WIJ-blad december 2019

“Wij Werken Verder”

Wij werken verder aan een bruisend, ondernemend en zorgzaam Brecht

 

Lees meer hierover via deze link.

 

Programma CD&V BrechtProgramma gemeenteraadsverkiezingen 2018

“Een Buitengewoon Brecht”

Wij kiezen voor een Buitengewoon Brecht. Een Brecht dat Bruisendondernemend en zorgzaam is.

 

Lees meer hierover via deze link.

Krantje CD&V Brecht februari 2018CD&V Brecht maart 2018

CD&V-CDB heeft de voorbije 12 jaar voor onze gemeente bijzonder veel kunnen realiseren (en daar willen we in dit krantje graag even bij stilstaan). Om slechts enkele realisaties te noemen: de heraanleg van de Brugstraat en de bouw van een brandweerkazerne in Sint-Job-in-‘t-Goor, vele kilometers riolering, een kleuterschool in Sint-Lenaarts en Brecht, de ringweg rond Brecht-centrum, de ontwikkeling van het station, een jeugdhuis in elke deelgemeente, een dienstencentrum in Sint-Job-in-‘t-Goor en nog zoveel meer…

Zo zal onze verkiezingslijst voor 14 oktober tal van ervaren kandidaten bevatten. Maar ook nieuwe, jonge kandidaten.

Het krantje kan u raadplegen via deze link.

CD&V BrechtCD&V Brecht september 2017

CD&V Brecht wil onze gemeente letterijk en figuurlijk op de kaart zetten. Hiervoor mogen we rekenen op steun van onze ministers. Zo opende Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw, Joke Schauvliege de Jobtuin in Sint-Job welke  volgens haar een voorbeeld is voor het nieuwe model van volkstuinen.

Ook mogen we hoogbezoek verwachten op onze Brunch die zal plaatsvinden op zondag 15 oktober in ’t Goorhof in Sint-Job. Niemand minder dan federaal minister Koen Geens zal naar Sint-Job afzakken.

Het krantje kan u raadplegen via deze link.

CD&V BrechtCD&V Brecht december 2016

De gemeente Brecht verdient een beleid op maat. Met een nieuwe regeling voor afvalophaling die eenvoudiger is en met speciale regelingen voor sociaal zwakkeren, jonge gezinnen en ondernemers.

Daarnaast opent in Brecht het nieuwe politiekantoor en planten we een geboortebos. Wil je weten waarom we precies meer appartementen zien in onze dorpen? Lees dan zeker verder.

Het krantje kan u raadplegen via deze link.

Krantje 2016_1CD&V Brecht juni 2016

CD&V drukt haar stempel op de gemeente. Het is belangrijk om in te spelen op de vragen van de Brechtenaren. Zo wordt er extra kinderopvang gerealiseerd, een jeugdhuis en aangepaste woningen. Heeft u zelf vragen? Stel ze dan gerust via onze website.

Bovendien zetten we in op kwaliteitsvolle publieke ruimten: een grondige renovatie van het ontmoetingscentrum in Sint-Lenaarts, een verdere realisatie van de Merel en het finaliseren van de ringweg rond Brecht.

Het krantje kan u raadplegen via deze link.

goedgezind2015Goed Gezinde Gemeente: juni 2015

“Brecht Hartveilige Gemeente”

Eind 2014 na de herziening van de begroting 2014 werd beslist om Brecht te voorzien van defibrillators.

Er aan de politiediensten een geschikte oplossing geboden en de dienstverlening aan de bevolking kan geoptimaliseerd worden door een nieuwe accommodatie het centrale politie commissariaat.

Lees meer hierover lang deze link.

goedgezind2014Goed Gezinde Gemeente: december 2014

“Ook 2014 bracht nieuwe mogelijkheden voor kinderen en jonger”

In het voorjaar 2014 opende het nieuwe Sint-Lenaartse jeugdhuis de deuren. Zo beschikt “Jeugdhuis Den Dijk” over een vaste stek om de activiteiten verder te kunnen uitbouwen.

De volledige vernieuwing van de doortocht door Overbroek is intussen al een tijdje afgewerkt. Het resultaat van de vernieuwing van deze dorpskern is zeer geslaagd.

U kan deze editie hier nog eens nalezen.

beleidsverklarinBeleidsverklaring bestuursperiode 2013-2018: (B)RECHTDOOR

“Een moderne gemeente met ambitie en met
een hart voor mensen”

Deze beleidsverklaring vormt voor de volgende zes jaren de basis voor het beleid in onze gemeente. Objectiviteit, realiteitszin, gezond financieel beheer, kwaliteit in de dienstverlening, toekomstvisie, dialoog en inspraak zullen de leidraad zijn voor een beleid dat Brecht verder wil uitbouwen tot een moderne gemeente met ambitie en een hart voor mensen.

Lees de volledige beleidsverklaring via deze link.

Microsoft Word - VERKIEZINGSPROGRAMMA GEMEENTERAADSVERKIEZINGENVerkiezingsprogramma 2012: “Een gemeente met een hart”

CD&V-CDB staat voor mensen die van onze mooie gemeente een leefbare gemeenschap en een warme samenleving willen maken, een samenleving die mensen kansen biedt, maar mensen tegelijkertijd ook aanzet om de geboden kansen te grijpen.

Mensen kunnen alleen tot volledige ontplooiing komen door en in hun relatie met anderen, met onze leefgemeenschap.

Lees ons volledige verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 via deze link.