Tatiana Vandekeere

 • Tatiana VandekeereGeboren 20-06-1986
 • Sinds mijn geboorte wonende in Sint-Job-in-t-Goor
 • Bachelor in de Orthopedagogie
 • Werkend in de familiezaak Beenhouwerij Vandekeere
 • Hobby’s: Joggen met vriendinnen in onze Brechtse natuur, fietsen met mijn man Glenn en zoon Vince, lid feestcomité Maria Middelares en altijd klaar om in te springen waar nodig.
 • Mijn leven en gezin bruisen van liefde voor onze gemeente en de dierbare rondom ons!

Wie is Tatiana?

Ze komt uit een ondernemers gezin en is in 2009 getrouwd met Glenn Hofkens, in 2012 werd het gezinsgeluk vergroot met hun zoontje Vince. Tatiana kende een vlot studieverloop in haar bachelor Orthopedagogie, maar koos na een jaar te werken in de sociale sector toch om mee te werken in de familiezaak, daar waar haar hart ligt. Bezig zijn met gezin, familie, vrienden, werk en de politiek zorgt dat 24u in een dag soms veel te kort zijn. Toch staat ze altijd klaar om haar handen uit de mouwen te steken en te helpen waar kan!Tatiana Gezin

Ze stond zo mee aan de wieg van een nieuwe jeugdvereniging AKABE Rafiki, ze heeft jarenlang mee Jeugdatelier De Snippers gedragen en ook op de school van haar zoon steekt ze waar kan de handen uit de mouwen in het feestcomité.

Sinds 2006 is Tatiana actief in de Brechtse politiek, ze startte als raadslid van het toenmalig OCMW, toen als prille twintiger, en sinds 2012 is ze actief als gemeenteraadslid.

Een luisterend oor voor onze inwoners en een realistische input om mensen te helpen bij problemen waarmee ze kampen in onze gemeente, typeren haar.

Waar wil Tatiana de komende jaren aan (verder) werken?

Een gemeente die het gezin en al onze levensfases in al zijn facetten ondersteunt, jonge kinderen, jongvolwassenen, senioren, … maar ook met thema’s als zorgen, wonen, kinderopvang, school, …

Ook moet Brecht in de toekomst nog meer zorgen voor onze ondernemers door de verdere uitbouw van het ondernemersloket, te zorgen voor onze KMO-zones en hun bereikbaarheid en door de kleinhandel meer in de kijker te zetten. Want als de lokale economie bloeit, dan bloeit ook onze samenleving!

Verder:

 • De Merel moet verder uitgebouwd worden als een ontmoetingsplek tussen sport, recreatie en natuur. Een plek waar jong en oud, van peuter tot senior zich kan uitleven in alle facetten.
 • We willen onze (winkel)centra meer aankleden, dit door aanplantingen en het faciliteren van grotere terrassen om horecagelegenheden te ondersteunen. Zeker met de coronacrisis in het achterhoofd is dit een zeer belangrijkpunt geworden. Koop lokaal moet aan draagkracht winnen. De gemeente kan hier een grote ondersteunende rol in spelen.
 • Een feestverlichtingselement bij het binnen rijden van elke dorpskern zorgt voor meer sfeer tijdens de feestdagen in gans onze gemeente.
 • Aan het station zou een bewaakte fietsenparking mensen aanmoedigen om met de (elektrische)fiets tot daar te komen en hun fiets veilig te stallen, zo wordt de verkeers- en parkeerdruk richting, in en rond het station verlicht. En vermijd men in de toekomst ook het betalend parkeren en is men toch gerust als men de fiets achterlaat.
 • Een snelbusverbinding van Sint-Job centrum naar het station in Brecht zorgt voor een optimaal gebruik van dit station voor de mensen vanuit St-Job en is veel realistischer dan een treinstation in Sint-Job. Dit moet onderdeel uitmaken van onze vervoersregio.
 • Ook moeten we meer focussen op het toegankelijk maken van onze openbare gebouwen en zeker de ontmoetings- en dienstencentra’s. Ook dient er meer aandacht te zijn voor onze openbare weg inzake rolwagens en dergelijk. Dit laat op vele plekken in onze gemeente nog erg de wensen over. Bij her-aanleg van voet- en fietspaden en pleinen moet dit altijd één van de topitems zijn.
 • Tatiana Vandekeere veilige schoolomgevingenHet verder veilig maken van onze schoolomgevingen blijft prioritair, in samenspraak met de schoolbesturen moeten we nog meer inzetten op fietsvriendelijkheid. Dit kan onder andere met tijdelijke schoolstraten, extra fietsparkeerplaatsen (voor ouders), HST (Hup Salut en Tot straks)- zones, … Hier wordt ondertussen al hard aan gewerkt, maar dit blijft een proces dat we continu moeten evalueren.
 • Mede door het voorgaande punt zijn onze verkeerswerkgroepen ook van belang en moeten deze samen met de andere adviesraden verder uitgebouwd en afgestemd worden op de huidige noden.
 • We ondersteunen maximaal de uitbouw van een middelbare school in onze gemeente, dit is de weg vooruit in Brecht!

Tatiana, want het is mijn tijd voor de weg vooruit in een zorgzaam, bruisend en ondernemend Sint-Job-in-‘t-Goor  en te gaan voor een BuitengewoonBrecht! Ook na 2018 blijven we achter deze slogan staan…

Wil je me volgen in het dagelijks leven, dan vind je me zeker terug op Facebook en Instagram.

Een vraag of suggestie, mailen mag altijd tatiana_vandekeere@telenet.be